Kwarts spuiten

Kwarts is een sierpleister geschikt voor wanden en plafonds. In de kwarts zijn kleine deeltjes kwarts verwerkt die ervoor zorgen dat er een korrelstructuur achterblijft. De korrelgrootte is een fijne structuur.

Kwarts is een populaire en veel gebruikte vorm van sierpleister. Het kan zowel buiten als binnen worden toegepast. Het wordt door veel mensen als afwerking op de muren en/of plafonds. kwarts brengt namelijk veel voordelen met zich mee.

Kwarts spuiten heeft de volgende voordelen:

  • Slijt en schrob vast
  • In elke kleur aan te brengen
  • Geschikt voor binnen muren
  • Betaalbaar en lange levensduur
  • Vergeeld niet
  • Minder product verlies
  • Snel aan te brengen (gehele huis binnen 2 dagen)

Eenvoudig in onderhoud

Kwarts is  schrob vast. Hierdoor heeft het een lange levensduur. Als er bij een muur die geverfd is of is behangen een beschadiging ontstaat, is dit goed waarneembaar. kwarts is beter beschermd hier tegen. Doordat de kleur in de kwarts is verwerkt zal een kleine beschadiging niet zo goed waarneembaar zijn.

Kwarts is ook eenvoudig te onderhouden. Je kan het eenvoudig reinigen met een borstel en lauw water. De structuur wordt niet aangetast. Als de kwarts niet goed schoon te krijgen is met een borstel en lauw water zijn er nog speciale sierpleisterreinigers.

Kwarts in kleur aanbrengen

De meest gebruikte kleuren bij kwarts zijn witt. Maar er zijn nog veel meer kleuren mogelijk bij het laten aanbrengen van kwarts. Het kan worden aangebracht in vrijwel iedere door jou gewenste kleur. Het hoeft dus ook niet meer geverfd te worden.

Als je na een bepaalde tijd toch een andere kleur wilt hoeft het gelukkig niet helemaal opnieuw gestuct te worden. De kwarts kan met latexverf worden overgeschilderd in de door jou gewenste kleur.