Stukadoor werk

Stukadoor maakt met raapwerk of pleisterwerk uw wanden vlak. Ze zijn dan geschikt voor verdere afwerking.

Stucwerk:

Om de muren behang, sierpleister of saus klaar te maken, word er een laag gipsmortel aangebracht. Deze gipsmortel wordt ook wel pleister genoemd. De stukadoor zorgt ervoor dat het resultaat een mooie, vlakke muur is.

               

Stucwerk: pleisterwerk

Met pleisterwerk maakt uw stukadoor uw wanden vlak. Omdat de laag pleister vrij dun is, is pleisterwerk een goede onderlaag. Zeer ongelijke wanden hebben raapwerk nodig. Het aanbrengen van pleisterwerk is ook een goede manier om plafonds te stuken.

Stucwerk: raapwerk

Raapwerk is geschikt voor ruwe ondergronden, zoals gemetselde wanden. Met raapwerk kunt u scheve wanden recht en glad laten maken. De stukadoor verdeelt de dikte van de gipslaag dan zo dat het eindresultaat van het stucwerk weer waterpas is.

Stucwerk: de afwerking

Raapwerk en pleisterwerk kunnen afgewerkt worden met verf, behang of sierpleister. We kunnen naast het stucwerk ook schilderen en sierpleister aanbrengen op uw wanden en plafonds. Om te besparen kunt u dit ook zelf doen. Afwerken met sierpleister kunt u in de meeste gevallen beter aan de professionele stukadoor overlaten.