afwerkingsbedrijf, scheffer, stukadoor, stucadoor, stuc, stucen, stukken, spuiten, spack, spachtelputz, sierpleister, kwarts, airlesspomp, airless, pomp, saus, muurverf, kleuren, pleisteren, raapwerk, hattem, zwolle, heerde, wapenveld, kampen, wezep, epe, vaasen, apeldoorn, elburg

Spachtelputz spuiten

Spachtelputz is een kunsthars gebonden sierpleister geschikt voor wanden en plafonds. In de spachtelputz zijn kleine steenkorrels verwerkt die ervoor zorgen dat er een korrelstructuur achterblijft. De korrelgrootte kun je zelf bepalen waardoor je kan kiezen of je een fijne structuur wilt hebben of juist meer een grove variant. Je kan kiezen uit een korrelgrootte tussen de 0,5 tot 2 millimeter.

Spachtelputz is een populaire en veel gebruikte vorm van sierpleister. Het kan zowel buiten als binnen worden toegepast. Het wordt door veel mensen als afwerking op de muren en/of plafonds. Spachtelputz brengt namelijk veel voordelen met zich mee.

Spachtelputz spuiten heeft de volgende voordelen:

  • Stoot- en schrob vast
  • In elke kleur aan te brengen
  • Geschikt voor zowel binnen- als buitenmuren
  • Betaalbaar en lange levensduur
  • Flexibel (scheurt minder snel)
  • Minder product verlies
  • Snel aan te brengen (gehele huis binnen 2 dagen)
  • Snelle droogtijd door het spuiten van spachtelputz

Eenvoudig in onderhoud

In spachtelputz is kunsthars verwerkt en is hierdoor stoot- en schrob vast. Hierdoor heeft het een lange levensduur. Als er bij een muur die geverfd is of is behangen een beschadiging ontstaat, is dit goed waarneembaar. Spachtelputz is beter beschermd hier tegen. Doordat de kleur in de spachtelputz is verwerkt zal een kleine beschadiging niet zo goed waarneembaar zijn.

Spachtelputz is ook eenvoudig te onderhouden. Je kan het eenvoudig reinigen met een borstel en lauw water. De structuur wordt niet aangetast. Als de spachtelputz niet goed schoon te krijgen is met een borstel en lauw water zijn er nog speciale sierpleisterreinigers.

Spachtelputz in kleur aanbrengen

De meest gebruikte kleuren bij spachtelputz zijn wit en extra wit. Maar er zijn nog veel meer kleuren mogelijk bij het laten aanbrengen van spachtelputz. Het kan worden aangebracht in vrijwel iedere door jou gewenste kleur. Het hoeft dus ook niet meer geverfd te worden.

Als je na een bepaalde tijd toch een andere kleur wilt hoeft het gelukkig niet helemaal opnieuw gestuct te worden. De spachtelputz kan met latexverf worden overgeschilderd in de door jou gewenste kleur.